Cilla Klaver, founder and owner

Cilla Klaver

Sinds 2005 eigenaar, oprichter en docente bij Yoga Praktijk Hillegom.

Wat begon op een kleine zolderkamer is inmiddels een levendige praktijk geworden in een sfeervolle ruimte met goed opgeleide docenten. Steeds meer mensen weten de weg naar onze praktijk te vinden voor ontspanning, inspiratie of voor kennismaking met yoga. Mijn slogan is dat yoga voor jou werkt als je na de les met een (nog) beter gevoel de deur uit gaat dan dat je binnenkwam!


Van oorsprong ben ik (1973) technisch opgeleid en heb een aantal jaar met veel plezier als bouwkundige gewerkt. Daarnaast hield ik altijd veel van sport, zoals o.a. hockey, volleybal, squash, racefietsen en bergwandelen. Op een gegeven moment kreeg ik vage lichamelijke klachten waar de artsen ook geen raad mee wisten. Hierdoor kreeg ik van iemand eens de tip om eens yogales te volgen.


Zo ben ik 20 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga en mijn klachten verdwenen. Ik kwam weer meer 'in mijn lichaam te zitten' door te leren voelen en te accepteren wat er is. Niet alleen werd de binding met mijn lichaam sterker, maar ook met de wereld om me heen. Daardoor leef ik nu veel intenser en bewuster dan voorheen. Yoga heeft mijn leven verrijkt en daarom wil ik dit graag doorgeven aan andere mensen.


Ik heb de 4-jarige Hatha-yoga Docentenopleiding Samsara in Bilthoven gevolgd. Sindsdien volg ik jaarlijks diverse cursussen/bijscholingen/retraites. Het meeste heb ik geleerd van Alberto Pagini, die mij leerde om creatief met asana's om te gaan en hij diende tevens als voorbeeld hoe te leven als een yogi in een Westerse samenleving.
Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Pieter Scheffe op het gebied van Raja-yoga, waardoor ik de weg naar verdieping heb gevonden.
Ik ben aangesloten bij de landelijk en Europees erkende Vereniging Yogadocenten Nederland  en Bewust Bollenstreek.

 

Contact gegevens;

yogahillegom@gmail.com

06-12 75 33 51