Cilla Klaver, founder and owner

Cilla Klaver

Oprichter (2005) en docente bij Yoga Praktijk Hillegom.

Wat begon op een kleine zolderkamer is inmiddels een levendige praktijk geworden in een sfeervolle ruimte met goed opgeleide docenten. Steeds meer mensen weten de weg naar onze praktijk te vinden voor ontspanning, inspiratie of voor kennismaking met yoga. Mijn slogan is dat yoga voor jou werkt als je na de les met een (nog) beter gevoel de deur uit gaat dan dat je binnenkwam!


Na een technische opleiding (Hts) en heb ik met veel plezier als bouwkundige gewerkt. Daarnaast hield ik altijd veel van sport, zoals o.a. hockey, volleybal, squash, wielrennen en bergwandelen. Alles was leuk, maar toch zat ik niet op de 'juiste plek'. Ik kreeg vage lichamelijke klachten waar de artsen ook geen raad mee wisten. Zo kreeg ik op mijn 27ste de gouden tip om eens yogales te volgen en sindsdien is mijn innerlijk vuur aangewakkerd en beoefen ik dagelijks yoga/meditatie. Niet alleen is de binding met mijn lichaam sterker geworden, maar ook met de wereld om me heen. Ik leef nu veel intenser, blijer en bewuster dan voorheen. Yoga heeft mijn leven verrijkt en daarom wil ik dit graag doorgeven aan andere mensen.


Ik heb de 4-jarige Hatha-yoga Docentenopleiding Samsara in Bilthoven gevolgd. Sindsdien volg ik jaarlijks diverse cursussen/bijscholingen/retraites. Het meeste heb ik geleerd van Alberto Pagini, die mij leerde om creatief met asana's om te gaan en hij diende tevens als voorbeeld hoe te leven als een yogi in een Westerse samenleving.
Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Pieter Scheffe op het gebied van Raja-yoga, waardoor ik de weg naar verdieping heb gevonden.
Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Vereniging Yogadocenten Nederland  en de erkende europese beroepsvereniging EUY. En tevens aangesloten Bewust Bollenstreek.

 

Contact gegevens;

yogahillegom@gmail.com

06-12 75 33 51