Desi Berg

Desi Berg

Als oud-Hillegomse heb ik (geb. 1990) op verschillende plekken in de wereld gewoond en woon nu met veel plezier in Haarlem met mijn man en dochtertje (2020). Na mijn studie (Hotel- en Event Management) ging ik op reis naar Costa Rica en daar volgde ik in 2012 mijn eerste yogales. Het was het begin van iets moois. Yoga voelt als een kompas, het geeft me richting en kracht. Zie voor meer info op www.desibergyoga.com


Mijn yogalessen zou je kunnen omschrijven als een mix van Hatha, Yin/Yang en langzame 'flows' met focus op het energetische lichaam. Een balans tussen zachtheid, kracht en stabiliteit. Ik nodig je uit om in de les je te verbinden met jouw innerlijke kracht. Je leert om ruimte te maken. Ruimte in het fysieke lichaam, maar ook ruimte om te kunnen voelen en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. De weg vrij maken voor energie om te stromen. Je creëert zo de mogelijkheid om vastgeraakte emoties los te laten en energetische blokkades op te heffen. 

 

Hoe weet je waar jij behoefte aan hebt en wat het best voor je is? Dat is elke dag weer verschillend! En hoe zorg je ervoor dat je hier ook daadwerkelijk naar luistert? Door bewegingen, asana’s, ademhaling en meditatie leer je om weer met jezelf in contact te komen en je bewust te worden van de subtiliteit van de sensaties in je lichaam, zodat je daarnaar ook kunt handelen.

 

Ik heb een diploma in Hatha & Energetische yoga, waarvoor ik opleidingen heb gevolgd op Bali en in Dubai.

Naast ‘gewone’ yogalessen geef ik ook zwangerschapsyoga en yoga voor de postnatale herstelperiode. Hiervoor heb ik de opleiding ‘Yoga for Pregnancy and Birth’ in Londen gevolgd.

Verder heb ik veel Ayurvedische kennis opgedaan wat natuurlijk op een lijn ligt met een yogische levensstijl! Hiervoor heb ik de opleiding ‘Ayurveda for Yoga Teachers’ gevolgd.

 

--- Desi is momenteel inval docente voordat ze in het najaar naar Dubai verhuist ---