Hatha-yoga

Met de hatha-yoga lessen bereiden we lichaam en geest voor op de meditatie. Dit doen we door lichaamshoudingen aan te nemen met aandacht. Vaak gebruiken we de adembeweging als middel om bewustwording te vergroten in een houding. Het fysieke lichaam zal hierdoor ruimer en krachtiger worden en tevens zal de balans- en concentratie toenemen. In iedere les zit een korte meditatie, waarbij we onze aandacht richten op de ruimte tussen gedachten in. Uiteindelijk zullen je ervaringen van dit ene uurtje op de yogamat doorwerken naar je dagelijks leven!

Elk seizoen hebben de lessen een ander accent. De lessen zijn gericht op de meridianen (energiebanen) die in dat seizoen het meest actief zijn. Net zoals de natuur elk seizoen verandert, zo heeft het lichaam ook zijn eigen ritme. 

Je eigen lichaamsgrenzen staan altijd centraal en daarmee zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.

  

Grondingslessen

Grondingslessen zijn in principe gewone hatha-yogalessen, maar de nadruk ligt meer op het gronden. Er wordt veel aandacht besteed aan de betreffende meridianen (energiebanen) en chakra’s die van belang zijn voor het gronden.

Bij een verstoord grondcontact zit je energie te hoog. Je leeft dan meer vanuit je hoofd dan vanuit je midden. De lessen zijn daarom heel geschikt als je stress- of spanningsklachten hebt.  Maar ook als je veel piekert, dagdroomt of moeite hebt om met je aandacht in het hier en nu te zijn.

Met gronden ga je het contact aan met jezelf, de omgeving, maar ook met je diepste wezen. Hierdoor kom je steviger met beide benen op de grond te staan en ga je steviger door het leven!

Vaak voel je zelf heel goed aan of je behoefte hebt aan meer gronding, maar bij twijfel kan je altijd even contact met mij opnemen.

 

Raja-yogaen Raja-yoga-meditatie zie www.lilacenter.nl

Meditatieles zie ronaldrozemeijer@hotmail.com

Geleide meditatie zie info@be-in-balance.nl

Vinyasa en Yin yoga zie zenros@hotmail.com


Welke les past bij jou?

Het beste is om een proefles te volgen om te ervaren of de les en de docent bij je past.

Om toch iets meer te verduidelijken volgt hier een beknopte indicatie per les... 

Fysieke

inspanning

Meditatie Filosofie

Muziek tijdens les

Hatha-yoga ++ + +

Grondingsles

++ + +
Raja-yoga ++ + ++
Raja-meditatie yoga + ++ ++
Yin yoga + + ja
Vinyasa +++ ja
Meditatieles +++ +++

    

 

 

 

            +    matig/licht

           ++  gemiddeld/neutraal

          +++ veel