Cilla Klaver


Mijn naam is Cilla Klaver (1973), getrouwd met mijn man Erik en wonend in Hillegom.

Na een HTS-opleiding heb ik met veel plezier als bouwkundige gewerkt. Toen ik te maken kreeg met vage lichamelijke klachten waar de artsen ook geen raad mee wisten, kreeg ik de tip om eens yogales te volgen.

Zo ben ik 18 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga en mijn klachten verdwenen! Ik kwam weer meer 'in mijn lichaam te zitten' door te leren voelen en te accepteren wat er is. Niet alleen werd de binding met mijn lichaam sterker, maar ook met de wereld om me heen. Daardoor leef ik nu veel intenser en bewuster dan voorheen. Yoga heeft mijn leven verrijkt en daarom wil ik dit graag doorgeven aan andere mensen. In 2005 ben ik gestart met Yoga Praktijk Hillegom.

Ik heb de 4-jarige Hatha-yoga Docentenopleiding Samsara in Bilthoven gevolgd (www.samsara.nl).  Sindsdien volg ik jaarlijks diverse cursussen/bijscholingen en intervisies. De laatste jaren o.a. veel geleerd van Pieter Scheffe op het gebied van Raja-yoga. Tevens ben ik aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor yogadocenten VYN (www.yoganederland.nl).


Ruby Halfschepel

Mijn naam is Ruby Halfschepel en ik ben geboren in 1974. Ik ben moeder van 2 jongens: Daan (feb ’08) en Luuk (dec ’09). We wonen samen met vriend Ronald in Hillegom.

Ik ben technisch opgeleid en heb gewerkt als ingenieur in de waterbouw en als wiskunde lerares op de middelbare school. Mijn hobby’s hebben van kinds af aan op het sportieve vlak gelegen (schaatsen, atletiek, bergsport). Toen ik begon met werken ben ik me gaan interesseren voor persoonlijke ontwikkeling. Yoga is voor mij een mooie combinatie van deze twee. 

In 2004 ben ik in aanraking gekomen met yoga toen ik in Californië woonde. Ik begon met yoga als vorm van klimtraining: ik wilde mijn evenwichtsgevoel en lenigheid verbeteren. Dat lukte inderdaad en yoga bleek nog veel meer voor me te doen. Voor mij is het een goede manier om opgebouwde spanningen los te laten. Na een yogales ben ik weer relaxed, voel ik meer liefde en heb ik weer energie en een positieve kijk op de dingen. Toen ik daar in een park een kort yogalesje gaf aan wat vriendinnen, wist ik het eigenlijk al: dit is wat ik graag doe.

Terug in Nederland heb ik van 2008 tot 2014 opleidingen tot yoga en meditatie docent gevolgd. In 2010 ben ik begonnen met yogales geven en doe dat sindsdien met veel plezier!


Ronald Rozemeijer


Mijn naam is Ronald Rozemeijer, 43 jaar, wonend in Hillegom samen met Ruby, Daan (9) en Luuk (7). 

Mijn verwondering gaat uit naar de mens en haar geest. De geest is altijd aanwezig. Van nature helder, zuiver, liefdevol. Verstorende emoties verduisteren onze natuurlijke heldere geest met als oorzaak begeerte, afkeer en onwetendheid. We hebben weinig beheersing over onze verstorende emoties en weinig inzicht in onze geest. Dit brengt ons steeds weer in de problemen. Hier is iets aan te doen.

Meditatie kan ons helpen. Meditatie geeft ons de gelegenheid ons geest te leren kennen, ons inzicht  te verruimen en de geest meer helder te maken

Meditatie is goed voor lichaam en geest. Meditatie is goed voor lichaam en geest. Mijn wens is een gezonde geest voor alle levende wezens; ontspannen, open, helder, gelijkmoedig, verdraagzaam, blij en liefdevol. Hier zet ik mij graag voor in. 

Ongeveer 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Janneke Scheffe die mij stappen op het spirituele pad liet zetten. Vipassana retraites, een yoga opleiding en meditatie opleiding (bij DevaDeva) volgde. Daarnaast ben ik verbonden met de FPMT, het Maitreya instituut in Loenen, een Tibetaans Boeddhistische meditatie- en studiecentrum, onder leiding van Geshe Sonam Gyaltsen, waar de Dharma wordt onderwezen. 

In 2013 kreeg ik de mogelijkheid voor het eerst een meditatie cursus te geven bij Yoga studio Jnana. In 2014 heb ik Zondagochtend-meditatie op Landgoed Uylenburg mogen begeleiden. Op het moment geef ik yoga les bij Mind en Motion in Lisse. Graag deel ik mijn ervaring en kennis bij Yoga praktijk Hillegom.