Cilla Klaver

Ik ben 45 jaar en woon in Hillegom met mijn man Erik. Van oorsprong ben ik technisch opgeleid en heb een aantal jaar met veel plezier als bouwkundige gewerkt. Daarnaast hield ik ook altijd veel van sport, zoals o.a. volleybal, squash, wielrennen en bergwandelen. Op een geven moment kreeg ik vage lichamelijke klachten waar de artsen ook geen raad mee wisten. Hierdoor kreeg ik van iemand eens de tip om eens yogales te volgen.


Zo ben ik 19 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga en mijn klachten verdwenen! Ik kwam weer meer 'in mijn lichaam te zitten' door te leren voelen en te accepteren wat er is. Niet alleen werd de binding met mijn lichaam sterker, maar ook met de wereld om me heen. Daardoor leef ik nu veel intenser en bewuster dan voorheen. Yoga heeft mijn leven verrijkt en daarom wil ik dit graag doorgeven aan andere mensen. In 2005 ben ik gestart met Yoga Praktijk Hillegom.


Ik heb de 4-jarige Hatha-yoga Docentenopleiding Samsara in Bilthoven gevolgd (samsara). Sindsdien volg ik jaarlijks diverse cursussen/bijscholingen en verdiepingsweekenden. Het meeste heb ik geleerd van Alberto Pagini, die mij leerde om creatief met asana's om te gaan en hij diende tevens als voorbeeld hoe te leven als een yogi. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Pieter Scheffe op het gebied van Raja-yoga, waardoor ik de weg naar verdieping heb gevonden. Ik ben aangesloten bij de landelijk en Europees erkende Vereniging Yogadocenten Nederland ( www.yoganederland.nl) en BewustBollenstreek (www.bewustbollenstreek.nl).


Ruby Halfschepel


Mijn naam is Ruby Halfschepel en ik ben geboren in 1974. Ik ben moeder van 2 jongens: Daan (feb ’08) en Luuk (dec ’09). We wonen samen met vriend Ronald in Hillegom.

Ik ben technisch opgeleid en heb gewerkt als ingenieur in de waterbouw en als wiskunde lerares op de middelbare school. Mijn hobby’s hebben van kinds af aan op het sportieve vlak gelegen (schaatsen, atletiek, bergsport). Toen ik begon met werken ben ik me gaan interesseren voor persoonlijke ontwikkeling. Yoga is voor mij een mooie combinatie van deze twee. 

In 2004 ben ik in aanraking gekomen met yoga toen ik in Californië woonde. Ik begon met yoga als vorm van klimtraining: ik wilde mijn evenwichtsgevoel en lenigheid verbeteren. Dat lukte inderdaad en yoga bleek nog veel meer voor me te doen. Voor mij is het een goede manier om opgebouwde spanningen los te laten. Na een yogales ben ik weer relaxed, voel ik meer liefde en heb ik weer energie en een positieve kijk op de dingen. Toen ik daar in een park een kort yogalesje gaf aan wat vriendinnen, wist ik het eigenlijk al: dit is wat ik graag doe.

Terug in Nederland heb ik van 2008 tot 2014 opleidingen tot yoga en meditatie docent gevolgd. In 2010 ben ik begonnen met yogales geven en doe dat sindsdien met veel plezier!


Esther Augustinus

Ik ben Esther van Yoga by Esther en woon in Noordwijk.

Dankzij een hectische periode in mijn leven kwam ik in aanraking met yoga. Het raakte mij op een diep niveau en bij elke les kwam ik meer in contact met mijzelf. Stress gerelateerde klachten verdwenen langzamerhand en kreeg ik meer energie.

Yoga leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis. Sindsdien is yoga een rustpunt in mijn drukke leven als werkende moeder.

Door het effect wat het op mij had raakte ik gefascineerd in de yogafilosofie en wilde ik de mogelijkheid hebben om hebben om dit door te geven aan anderen. Daarom besloot ik in 2011 om de 4-jarige opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te volgen bij Saswitha Yoga Opleiding te Bilthoven. In 2018 heb ik deze opleiding afgerond met specialisatie ‘Chakra psychologie”. Tevens heb ik hier de modules Adem en Ademtherapie, Ayurveda, Yoga voor kinderen en jongeren gevolgd. Ik ben aangesloten bij de landelijk en Europees erkende Vereniging Yogadocenten Nederland ( www.yoganederland.nl) en BewustBollenstreek (www.bewustbollenstreek.nl).

Aandacht is voor mij belangrijk in de yogalessen. Echte aandacht voor jezelf geeft energie, een betere doorstroming en ontspanning. Er is ruimte en aandacht om je grenzen te leren kennen en ze te respecteren.
Laat de uitwerking van de yogales doordringen in je dagelijks leven.